Dergi Aboneliği | Dergi Reklam | Firma Kayıt | Firma Rehberi | Fuarlar | Künye | Reklam | Haber Gönder | İletişim | Sponsorlar
|
Van Depremi’nin bir kez daha ‘İnsanları deprem değil, kötü yapılaşma öldürür’ gerçeğini gözler önüne serdiğini söyleyen Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, “Doğru projelendirilen ve doğru malzeme ile doğru yapılan hiçbir yapı depremde yıkılmaz” dedi.
Çanakkale Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu beraberinde baro yönetim kurulu üyeleri il le Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde bulunan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş tesislerini inceledi.
Yazıcı, Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK), demir-çelik başta olmak üzere direkt inşaat ile ilgili kalemlerin fiyatlarındaki artışın izlenip inşaat endeksi oluşturulması için en kısa sürede teklif sunacaklarını bildirdi.
1957 Sivas - Suşehri doğumlu olan Şahin Coşar, 1972 yılında İstanbul’a geldi. 1982 yılında Şençağ Ticareti kuran Coşar, istikrarlı bir şekilde büyüyerek, bugün senelik 12.000 ton boru, profil, sac ve hadde satış hacmine ulaştı.
Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı’nın organizesi ile Şanlıurfa’ya gelen Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) Başkan ve Üyeleri çeşitli temaslarda bulundu.
1969 yılından bu yana mevcut üretim potansiyelini verimli ve etkin bir şekilde kullanarak kaldırma ekipmanları üretimi yapan Akyüzlü Dövme Sanayi, sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyor.
Amerikan Demir Çelik Enstitüsü (AISI) tarafından yayımlanan bir rapora göre, 15 Ekim'de sona eren haftada ABD'nin ham çelik üretimi önceki haftaya oranla %1,6 arttı.
Kamuoyunda son zamanlarda sektörümüz hakkında ortaya atılan iddiaların hiç birisinin gerçekle ilgisi yoktur.
Kartal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Kartal ve Kartal Meiser Izgara Üretim Ltd. Şti. Genel Müdürü Dr. İhsan Onur Yılmaz’ı ziyaret ederek yapmış oldukları yatırımları, faaliyetlerini ve sektöre ilişkin değerlendirmelerini kendilerinden dinledik.
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Ekim günü Kızılcahamam’daki açıklamaları sonrasında, 17 Ekim 2011 günü bazı müteahhitlerin, inşaat demiri fiyatlarına ilişkin olarak basına yansıyan “8 ay önce 800 TL olan inşaat demiri fiyatları, bugün 1600 TL seviyelerinde seyretmekte ve fiyatlar % 100’ün üzerinde artmış bulunmaktadır”
Başbakan Erdoğan'ın fiyatı 8 ayda iki kat artan demir üreticilerini uyarması Rekabet Kurulu'nu harekete geçirdi. Kurul Başbakan'ın sözleri üzerine 'Gereğini yaparız' diyerek fiyatlarda inceleme başlatabileceğinin sinyalini verdi
Dünyanın en büyük demir-çelik üreticisi ArcelorMittal, Belçika'nın Liege kenti yakınlarındaki fabrikasında, yetersiz talep nedeniyle bir süredir çalıştırılmayan 2 fırını kapatarak 581 çalışanını gönderme kararı aldı.
Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneğinden alınan bilgiye göre, Türkiye ham çelik üretimini artırmaya devam ediyor.
Ülkemizin önde gelen firmalarından biri olan ve Çelik Servis Merkezi ürünlerinde üst düzey hizmet sunan UMS Uğur Metal, dilme hattını devreye aldı.
Dörtyol’da faaliyete başlayan ve Rusya’nın Türkiye’deki en büyük yatırımı olan MMK Demir-Çelik Fabrikaları tarafından Anıl Life Otel’de, çelik firmaları ve basın kuruluşları ile toplantı yapıldı.
Osmaniye’nin ihracatının ilk sırasında 45 milyon 439 bin Dolarla demir çelik ürünleri yer alırken ikinci sırada 11 milyon 461 bin Dolarla tekstil ve ham maddeleri üçüncü sırada da 4 milyon 501 bin Dolarla demir ve demir dışı metaller sektörleri bulunuyor.
OYAK, yatırıma Ekim 2009’da başladığı Divriği Ermaden Ekinbaşı Demir Cevheri Yeraltı İşletmesini devreye aldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rekörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal, "Reel demir ve Çelik sektörü bundan sonra Karabük'ten sorulacak" dedi.
Ramazan ayında çalışma saatlerinin kısalması ve yaklaşan Bayram tatili nedeniyle, Suudi Arabistan'da inşaat demiri talebi yavaşladı.
Türkiye'nin Temmuz ayı profil ihracatları, Temmuz 2010'a göre %20 artışla 117,749 ton seviyesinden 141,192 tona yükseldi.
Steel Business Briefing'in şirketten aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin tek entegre uzun çelik üreticisi Kardemir, 3.5 milyon ton/yıllık bir ham çelik kapasitesini destekleyecek şekilde mevcut konvertörlerini büyüterek ve yeni bir bazik oksijen konvertörü ekleyerek kapasitesini artırmayı planlıyor.
TAYSAD Başkanı Celal Kaya, sıfırdan bir yatırım veya bir markanın segmenti ile yola çıkılması üzerinde durdu ve bu alanda yapılacak üretime parça sağlama konusunda destek için hazır olduklarını söyledi.
Doğu Akdeniz Bölgesinde demir-çelik, enerji ve turizm sektörlerinde potansiyelin harekete geçtiğini belirten DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, "İskenderun'da gördüklerimiz geleceğe yönelik umutlarımızı güçlendirdi.
Cari açığa çözüm bulmak amacıyla yerli şirketler harekete geçti. 220 milyon dolarlık yatırım için gün sayan Kolin İnşaat, 3 milyar dolarlık pik ithalatını önleyecek.
2011'in ilk yedi ayında Türkiye'nin slab üretimi, 2010'un aynı dönemine göre %45.2 artışla 5,532,000 tona yükseldi.
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] 9. Sayfadasınız..
1. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu Karabük’te Düzenlendi
Ülkeler bazında 2009 yılı dünya ham çelik üretimine genel bir bakış
Ukraynadaki çelik Tesislerinin 2/3ü üretimini Durdurdu
Kardemir 2.5 Milyon Ton/Yıl Ham Çelik Kapasitesi Hedefliyor
Assan Alüminyum'da hedef 250.000 ton/yıl
Demir Cevheri Fiyatları 140 $/ton Seviyesinin Altında Kalabilir
ZW3D Cad/Cam 2011 yeni nesil Direct Edit özellikleri ile tasarımcıların kullanımına sunuldu
Copyright 2007 - 2011 MM Medya Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi