ERDEMİR Grubu, 4 şirketi ve 11 milyar TL'yi aşan toplam cirosuyla İSO 500'e damga vurdu                        
                        
                            Toplam varlıkları bakımından Türkiyenin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan ERDEMİR Grubu, AB-28 Ülkeleri üreticilerinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselerek, dünya klasında şirket olma yolunda ilerliyor.                        
                        
                     
                    
                        Türkiye’nin en çok istihdam yaratan özel sektör kuruluşlarından biri olan ve 13.000’e yaklaşan çalışanıyla sadece demir çelik sektörünün değil, Türkiye sanayinin öncü kuruluşlarından biri olmayı sürdüren ERDEMİR Grubu, İSO 500 sıralamasında 4 şirketiyle yer aldı. İstanbul Sanayi Odası İSO tarafından açıklanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2013 yılı raporunda ilk 10’da iki, 500 içerisinde ise 4 şirketiyle yer alma başarısını gösterdi. ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, sundukları yenilikçi üretim teknolojisi, Ar-Ge ve hizmet organizasyonunda yapılan değişikliklerle Türk sanayicilerin ihtiyaçlarını daha etkin biçimde karşılamayı hedeflediklerini, dünya klasında şirket olma yolunda, ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışların baz alındığı sıralamada ERDEMİR Grubu şirketlerinden ERDEMİR 5.3 milyar TL ile 8.,    İSDEMİR 5.2 milyar TL satış rakamıyla 9. sırada yer aldı. Ereğli ile İskenderun’daki üretim tesislerinde yıllık 11.25 milyon ton ham çelik ve 11.1 milyon ton nihai mamul üretim kapasitesiyle çalışan ERDEMİR Grubu bünyesinde yer alan, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Madencilik (ERMADEN) 410 milyon TL satış rakamıyla İSO 500 sıralamasında 216. oldu. Aynı raporda Grup şirketi, sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi (ERSEM) 368 milyon TL satış rakamıyla “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 244. sırada yer aldı
 
ERDEMİR Grubu, Avrupa Birliği’nin 3. büyük çelik üreticisi 
 Bu sonuçlarla birlikte ERDEMİR Grubu, “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2013 yılı raporunda yer alan şirketlerinin toplam satış tutarları neticesinde 11 milyar TL’yi aşan satış rakamına ulaştı. Aktif büyüklüğü 15 milyar TL (7 milyar USD) olan ERDEMİR Grubu, yılın ilk çeyreğinde yassı çelik satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre %7 artırarak, 1,7 milyon tona yükseltti. Dünya Çelik Birliği (worldsteel) tarafından yayınlanan 2013 ham çelik üretim rakamlarına göre ERDEMİR Grubu, AB-28 Ülkeleri üreticilerinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükseldi.
Bu sonuçlarla birlikte ERDEMİR Grubu, “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2013 yılı raporunda yer alan şirketlerinin toplam satış tutarları neticesinde 11 milyar TL’yi aşan satış rakamına ulaştı. Aktif büyüklüğü 15 milyar TL (7 milyar USD) olan ERDEMİR Grubu, yılın ilk çeyreğinde yassı çelik satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre %7 artırarak, 1,7 milyon tona yükseltti. Dünya Çelik Birliği (worldsteel) tarafından yayınlanan 2013 ham çelik üretim rakamlarına göre ERDEMİR Grubu, AB-28 Ülkeleri üreticilerinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükseldi. 
Dünya’da ve Ülkemizde ERDEMİR Grubu
    - ERDEMİR Grubu, Dünya Çelik Birliği’nin (worldsteel) 2013 yılı ham      çelik üretim raporlarına göre; dünyanın en büyük 40., Avrupa Birliği      ülkeleri arasında ise 3. büyük çelik üreticisi. 
- Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World      Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleştirdiği “Dünya’nın En İyi Çelik      Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek üretici olan      ERDEMİR Grubu, 34 çelik üreticisi arasında 15. sırada yer alıyor. 
- Türkiye’de ise her yıl Capital Dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin      En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında ERDEMİR Grubu her yıl çelik      sektörünün en beğenilen şirketi seçiliyor.
- Borsanın lokomotif hisselerinden biri olan ERDEMİR hisseleri, İMKB      (BIST)’nin kuruluşundan bu yana (1986) işlem görmekte ve BIST 30 endeksinde      yer almaktadır. 
- ERDEMİR Grubu dünyadaki halka açık çelik şirketlerinin en      karlıları arasında yer alıyor.
- ISO 500 sıralamasında ERDEMİR Grubu şirketlerinden Ereğli Demir ve      Çelik Fabrikaları T.A.Ş. 8., İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. 9., sıradadır.
- ERDEMİR Grubu’nun Ereğli ve İskenderun tesislerindeki limanları      Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in en büyük limanlarıdır.
- Türkiye’de tüketilen yassı çeliğin yaklaşık %45’ini ERDEMİR Grubu      üretiyor.
- ERDEMİR Grubu’nun aktif büyüklüğü 15 milyar TL      (7 milyar USD).
                            . . .
                        
                        
                            İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
                            Demir Çelik. Editöryal görüş, yazarın
                            görüşüne aykırı olabilir.